Om Troldhøjgaard

Hos Troldhøjgaard er der særlig fokus på dyrevelfærd og smagskvalitet. Langsom vækst gør kødet til en særlig smagsoplevelse. Kødet bliver mere smagfuldt, når det er mørt og har en god fedtmarmorering, blandt andet ved vores kvier.

Mere om os

Vores kvier går i dejlige store dybstrøelsesstalde med frisk halm og masser af plads, de har et udendørs foderbord, hvor de bliver fodret med wrap/ensilage og et tilskudsfoder, som landmanden selv blander. De går sammen med andre jævnaldrende kvier.

Dyrevelfærden er for os et udtryk for, hvordan dyrene har det og det sørger vi for at indfri, ved blandt andet at besigtige vores dyr, vi iagttager deres sundhed, trivsel og adfærd.

Vores dyrs velfærd under transporten er både et spørgsmål om god kvalitet og omsorg for dyrene.
Kravene, vi stiller til dyrevelfærd i forhold til transport og slagtning, er, at der er kort transporttid og at der er direkte transport til slagteriet, og at slagtningen sker lige efter ankomst. Det kræver nemlig at dyrene ikke bliver stresset under transporten, da dette påvirker kødets kvalitet.

Vi lægger vægt på at grisene får lov til at udvikle deres sanser og bruge de muskler og den fysik de er skabt til fra naturens side. Grisene søger føde i og på jorden.
Dyrevelfærden ved kyllingerne opnås gennem masser af plads i deres naturlige miljø, plus godt med foder og vand.
Vores kaniner går i større indhegninger ude hele året, de kan søge i ly for blæst og regn i deres små hytter. De har masser af plads til at udfolde sig så naturligt som muligt. De kan løbe, hoppe, grave i jorden eller bare ligge og slappe af.