Ring og bestil på tlf. 64 48 12 87

Dyrene

Dyrevelfærd er for Troldhøjgaard et udtryk for, hvordan dyrene har det, og det sørger vi for at indfri ved blandt andet at besigtige vores dyr flere gange dagligt. Vi iagttager deres sundhed, trivsel og adfærd.

Kvæg

Kvæg fra Troldhøjgaard går i vintermånederne i dejlige store dybstrøelsesstalde med frisk halm og masser af plads, de har et udendørs foderbord, hvor de bliver fodret med wrap og et tilskudsfoder.

I forårs-, sommer- og efterårsmånederne, fra april til oktober/november går kvæget på dejlige store marker med græs, her bliver de desuden suppleret med tilskudsfoder og wrap alt efter hvordan vejret spiller ind. I denne periode går køerne ude hele døgnet rundt og har rig mulighed for at søge ly fra sol, regn og vind.

Tyrene og kvierne slagtes når de er max. 30 mdr., det gør at kødet har et ekstra højt proteinindhold samt en fantastisk kødstruktur med høj fedtprocent. Kødet krogmodnes i op til 4 uger, hvilket giver den en ekstra lækker fedtmarmorering.

Grise

På Troldhøjgaard opdrætter vi også frilandsgrise eller som vi selv kalder dem skovgrise. De går i store folde i blandet terræn med buske og træer.

Vi lægger vægt på, at vores grise får lov til at udvikle deres sanser og bruge de muskler og den fysik, de er skabt til fra naturens side. Grisene søger føde i og på jorden ved at bruge deres tryne. De bliver supplereret med tilskudsfoder, frisk græs og wrap.

Grisene går ude hele året rundt. De har hytter på deres folde med halm i, hvor de kan gå i læ for vejret og holde sig varme i de kolde vintermåneder.

Kaniner

Vores kaniner går i større indhegninger ude hele året på Troldhøjgaard, hvor de kan søge i ly for blæst og regn i deres små hytter.

Kaninerne har masser af plads til at udfolde sig så naturligt som muligt. De kan løbe, hoppe, grave i jorden eller bare ligge og slappe af.

Vores kaniner går bag ved Møllers Fiskehus og er helt sikkert et besøg værd.