Om Troldhøjgaard

Hos Troldhøjgaard er der særlig fokus på dyrevelfærd og smagskvalitet. Langsom vækst gør kødet til en særlig smagsoplevelse. Kødet bliver mere smagfuldt, når det er mørt og har en god fedtmarmorering, blandt andet ved vores kvier.

Mere om os

Troldhøjgaard er beliggende ved Båring Vig på Vestfyn. Gården Troldhøjgaard går tilbage til 1900 -tallet, gården har igennem tiderne fungeret som hjem for fiskerfamilier og eftersom der var jord til gården, havde man tjenestefolk til at hjælpe med at passe den. Der blev drevet landbrug og dyrehold af køer og grise, sideløbende med at mændene var på hav. Troldhøjgaard ejes i dag af Erik Møller Hansen, søn af fisker Hans Jørgen Møller Hansen.

Da Erik køber Troldhøjgaard i 1995, bygger han en minkfarm beliggende bag ejendommen og i 2013 bygger han en minkfarm mere i Brenderup. Han driver minkfarmene indtil erhvervets nedlukning i november 2020.

Da Erik sideløbende driver Møllers Fiskehus, samt Båringskov gl. Badehotel – Fiskerestaurant, kunne det være spændende at videreudvikle, så at det kød der b.la. bliver serveret på buffeten på Badehotellet, kom fra vore egne dyr. Konceptet bruger vi allerede i vores fiskehus, som er leverandør til vores fiskerestaurant.

Vi går utrolig meget op i at vores råvare er i orden. Vi røger selv al vores fisk, hjemmerøre vores fiskefars, udskære og fileterer den fisk vi køber/ får ind.

Vi er med i processen hele vejen, fra den dag der bliver født en kalv til den dag vi selv køre dyrene til slagtning. Vi slagter nemlig også vores egne dyr, ved Gelsted Slagteren som vi er forpagter af.

Dette kan lade sig gøre ved at man b.la. udlever konceptet ”Fra jord til bord”. Vi følger råvarerne hele vejen fra start til slut. Vi kan derfor stå inde for kvaliteten og kan med god samvittighed sige at vores dyr har haft det godt.

Det gode håndværk spiller en stor rolle om det er hos landmanden, slagteren, fiskeren eller kokken. Det er det gode håndværk der skaber kvaliteten og i sidste ende det gode resultat.